«За мир у всьому світі!»

22.09.2023 12:07

Білий голуб – це символ Миру.

Голубко біла, ти лети у світ,

Хай буде мир у небі голубому.

Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,

Приносить радість родові людському.

21 вересня людство відзначає Міжнародний день миру!  У 1968 році проголосив його Папа римський Павло VI. Саме тому, що свято було започатковано священиком, основною думкою цього дня є теза: «Пробач і ти отримаєш мир». В Україні за указом президента День миру відзначають з 2002 року.

Символом міжнародної солідарності всіх людей світу є дзвін миру. Дзвін Миру — символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів. Його було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. На дзвоні зроблено напис: «Хай буде мир в усьому світі».

Щороку в Міжнародний день миру люди в усьому світі збираються, щоб вшанувати пам’ять жертв війн і конфліктів, а також заявити про власну готовність будувати безпечний, справедливий світ без війни.

До Міжнародного дня миру в нашій країні люди ставляться з глибокою шаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. Недаремно символом нашої держави став прапор, що має синьо-жовті кольори, які символізують мирне небо та достаток.

Наша держава протягом багатьох століть не раз відчувала, що таке війна. І сьогодні наші Захисники та Захисниці  ведуть боротьбу з ворогом.

Тому всі ми повинні завжди пам’ятати про людей, які загинули  заради нашого майбутнього, щоб ми жили у вільній, незалежній країні.

Ми живемо в незалежній Україні і ми пишаємось, що маємо свою державу, рідну мову, землю, символи та традиції. Той є справжній патріот, хто своїми подвигами, мирною працею зміцнює могутність нашої Батьківщини.

21 вересня в нашому ліцеї було проведено виховні заходи під гаслом:«Ми за мир в Україні». Здобувачі освіти 1-4 класів виготовили листівки-подяки, голуби Миру та побажання, щоб скоріше закінчилася війна. Здобувачами освіти середньої  та старшої ланки переглянуто презентації, бесіди та проведено виховні години з метою:    

  • ознайомлення з історією започаткування цього свята;
  • формування в здобувачів освіти розуміння єдності та цілісності України;
  • привернення увагу здобувачів до проблеми мирного співіснування на Землі;
  • необхідності згуртування людства для досягнення миру;
  • наголосити на важливість принципів, закладених в Декларації Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир;
  • формувати негативне ставлення до агресії, ненависті, зла;
  •  виховувати почуття взаємоповаги, толерантності, гуманності, гордості та шани за полеглих в боях за Батьківщину тих, хто відстоював та відстоює незалежність України.