730 днів незламності

27.02.2024 10:42

730 днів незламності

«Наша зброя – це наша правда, а наша правда в тому,

що це наша земля, це наша країна, наші діти,

 і ми все це будемо захищати».

Президент  України  Володимир  Зеленський  

     730 днів незламності: друга річниця повномасштабного вторгнення 24 лютого 2024 року виповнилося два роки від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 10 років тому з окупації Криму у 2014 році.

    20 лютого 2014 року розпочалася сучасна російсько-українська війна. Тоді були вперше зафіксовані перетини державного кордону.  У 2014 році Збройні сили України, підкріплені добровольцями, зупинили просування окупації, звільнили від загарбників частину  захоплених територій і до 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни точилися на сході нашої країни.

    Широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України. За 2 роки, що минули від повномасштабного вторгнення, український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості та єдності перед жорстоким ворогом.

      2022 рік – рік незламних людей, незламної сили волі і незламної країни. Цей рік став роком, коли ми щодня дякуємо українським  Воїнам! Дякуємо за кожен світанок і за кожен вечір. Дякуємо їм за їхню незламність та мужність, сміливість та стійкість.

    Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання українського народу та свободу країни.
У цій війні Україна  захищає свій європейський вибір, національну ідентичність і цінності як частину європейських народів. Українці проливають кров за вільну,  демократичну Європу.

      Вже 10 років Україна бореться за суверенітет і незалежність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

    23 лютого в нашому ліцеї були проведені виховні години «730днів незламності! Боротьба триває!»; «730 днів незламності», на яких класні керівники розповіли хронологію подій війни в Україні.       

    Зокрема, класний керівник  8-Г класу Захарчук К.В. провела виховну годину  з елементами дискусії «730 днів незламності». Здобувачі освіти висловили свої власні думки про війну в Україні, розповіли про свої почуття та думки про подій у нашій країні.           

         Єдність і здатність до згуртованості всього українського суспільства допоможе нам не відступити, не впасти духом та перемогти. Ми переможемо і на нашій землі запанує мир і добробут. Разом до Перемоги!

Війна…ти така жахлива,
Зруйнувала ти наше життя,
Така ница, кривава, брехлива.
Така підла, підступна війна…