Безпека понад усе

23.10.2023 12:58

Безпека понад усе

Життя — одне, чарівне, неповторне
І ти його господар! Тільки ти!
І доленька тобі його розгорне,
Як будеш мудро по життю іти…

        В Синевирському ліцеї  з  16  по 20 жовтня 2023 року пройшов Тиждень безпеки життєдіяльності «Безпека понад усе»  та  «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

      Дорога як об’єкт особливої небезпеки потребує системної роботи, адже кожний здобувач освіти почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації.

      Безпека на дорозідуже важлива та актуальна тема, яку необхідно обговорювати завжди зі здобувачами освіти. Тому в нашому ліцеї було проведено бесіди, виховні години, конкурс малюнків.

   Старший інспектор відділу превенції Хустського РУП ГУНП в Закарпатській області Аліна Кинч провела заходи щодо уроку безпеки дорожнього руху.  

      Працівники поліції нагадали здобувачам освіти про правила  дорожнього руху,  поспілкувалися з ними, як правильно переходити дорогу та в яких місцях; обговорили та пояснили правила їзди на велосипеді та електор самокаті.

     Такі заходи відіграють важливу та  профілактичну роль у вихованні законослухняних громадян України, адже дають змогу сформувати  у здобувачів освіти ще змалечку навички безпечної поведінки на дорозі. А також працівники поліції розказали  про поняття булінгу, як протидіяти фізичному і психологічному терору щодо здобувачів освіти з боку однокласників, які є види булінгу.

Працівники поліції закликають  здобувачів  освіти не замовчувати про випадки цькування у ліцеї, негайно інформувати практичного психолога, соціального педагога, класного керівника, вчителя, батьків або телефонувати у поліцію!