День народження Європейського Союзу

06.11.2023 12:49

День народження Європейського Союзу

1 листопада – день народження Європейського Союзу. Дата заснування ЄС є знаковою для всієї європейської спільноти, адже європейські нації відзначають офіційний початок дії Договору, укладений Утворенням Євросоюзу 7 лютого 1992 року і донині носить назву Маастрихтського договору.

Політичне та економічне об’єднання у складі 27 демократичних країн Європи націлені на процвітання, мир та розвиток. Європейський Союз має спільні: грошову одиницю (євро), вільний ринок, політику безпеки та зовнішню політику, загальні цінності та стандарти. Члени союзу активно співпрацюють між собою в різних галузях, між державами існує підтримка та надійність, поважна організація є прикладом взаємодії і прогресу для всіх країн світу. Державами-засновницями Європейського союзу є ФРН, Франція, Бельгія, Люксембург, Італія та Нідерланди. Більш ніж 60-річна їх співпраця показує що їх спільні інституції, виявили можливість демократично приймати рішення з конкретних питань, які становлять спільний інтерес, на європейському рівні.

Україна, безумовно, проявила себе сильною і надійною державою в умовах російської окупації. Сила любові та патріотизму українського народу захопила світову спільноту. Україна є пріоритетним партнером ЄС у рамках European Neighbourhood Policy.

З Днем народження, Європейський Союзе!

В  нашому ліцеї був проведений позакласний захiд до дня народження Європейського Союзу з здобувачами освіти 10-А класу, який підготувала вчителька географії Нірода Вікторія Миколаївна. Метою заходу було розширити інформаційне поле здобувачів освіти про країни Європейського Союзу; підкреслити приналежність нашої держави  до  європейської сім'ї народів і безперечність її європейського вибору в майбутньому; виховувати повагу до національних, духовних, культурних надбань європейських народів