День пам’яті та примирення

09.05.2023 13:56

День пам’яті та примирення

       Цього року  Україна вдруге  відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної  збройної агресії Росії. Сучасна війна супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.

       Але ми не повинні забувати події Другої світової війни, забути тих, хто віддав своє життя, захищаючи рідну землю. Немає такого міста чи села, такого поля чи гаю, де б у жорстокій боротьбі, не пролилася  кров воїнів, де б не проявилася їхня мужність і відвага, адже кожен знав: він – не загарбник, він – Захисник.

       Друга світова війна, в якій брала участь 61 країна, належить до числа тих подій, що визначили маршрут світової історії  в ІІ половині ХХ століття.

       З метою вшанування пам’яті  всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років в нашому закладі  проведено тематичні  уроки, круглі столи,  години спілкування,  виховні заходи під гаслом «Внесок  українців  у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. З учнями 6-А; 6-Б класів проведено годину спілкування «Спогади  про буремні воєнні роки». У фойє  закладу організовано виставку малюнків, проведено історичну вікторину «Що ти знаєш про Другу світову війну?»

       Наш святий обов’язок – з покоління в покоління берегти пам’ять  про подію, яка яскраво ілюструє мужність і відвагу нашого народу.