Говоримо сьогодні - пам’ятаємо завжди

29.11.2022 11:59

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в Синевирському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Синевирської сільської ради ради було проведено інформаційно-просвітницькі заходи. Була організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне. В класах пройшли години пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця».

Учні 10- Б класу разом з класним керівником Кость М.В. підготувати змістовну інформацію про події тих часів для молодших учнів. Учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори». Вшанували хвилиною мовчання всіх померлих і запалили січку пам′яті.

Ця виховна година запам’яталась усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові і русі її учасників.

Події тих років назавжди залишаться темною плямою історії нашої держави.

Вони ніколи не зможуть канути в небуття, адже за масштабом, жорстокістю,

цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх

поколінь він не має аналогів в історії людства. Саме тому уся країна вшановує пам’ять жертв голодомору та політичних репресій, життя яких були забрані «не тому що вони були селянами, а тому що вони були УКРАЇНЦЯМИ!

 26 листопада запрошуємо кожну українську сім'ю о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».