Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

18.10.2023 13:58

18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

 

    З початку війни є великий ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Особливо, з огляду на те, що частина українців виїхала до Європи, частина переміщена всередині держави і частина людей примусово вивезена на територію окупантів.

    Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці, це сучасна форма рабства.

    Саме тому щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.

    Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою.

    Торгівля людьми заборонена і карається законом України за ст.149 Кримінального кодексу України.

    У нашому ліцеї проведено ряд виховних годин. Зокрема, класний керівник 8-Г класу Захарчук Камелія Василівна провела виховну бесіду на тему: “Запобігання торгівлі людьми”. Ознайомила учнів з видами торгівлі людьми і з телефонами гарячої лінії. Розповіла, як вберегти себе від такої ситуації. Вона наголосила, що не потрібно мовчати, коли стали свідками будь-якого виду насильства. А також потрібно бути обачними в соціальних мережах, спілкуючись та надаючи про себе особисту інформацію. Учні активно дискутували та обговорювали цю проблему.