Козацькими стежками

22.05.2023 14:26

Любов до Батьківщини іде із серця глибини.

Ми – патріоти України, її ми  дочки і сини.

Тут народились ми й живемо, тут щастя випало рости.

Палку любов  в  серцях несемо.

Ми – українці, я і ти.

        Україна – це шурхіт колосся, спів солов’я, тихі води задумливих річок і озер та безкрая  широчінь небес. Це талановиті люди, які живуть у ній, їхня мова, звичаї, культура, героїчна історія.

Традиційно щороку на початку травня проходять змагання військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).  Формування у молоді високих морально-психологічних якостей та оволодіння учнями основ народної культурної спадщини, виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості – головні завдання гри.  

Ця гра-змагання дає можливість підростаючому поколінню продемонструвати свою звитягу, мужність, спритність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.

        20 травня в урочищі «Рабачинка» пройшов  І етап  (територіальної громади ) Всеукраїнської  дитячо-юнацької військово-патріотичної  гри «Сокіл» («Джура»).

      У змаганнях взяли участь команди-рій «Бокораші» Синевирського  ОЗЗСО І-ІІІ ступенів  та Синевирсько-Полянського  ОЗЗСО команда-рій «Беркут».

Змагання проходили протягом двох днів.

Першого дня команди змагалися в таких конкурсах:

  • конкурс строю та пісні «Впоряд»;
  • стрільба з пневматичної гвинтівки;
  • віджимання;
  • інтелектуальна гра-вікторина «Відун»;
  • надання першої домедичної допомоги та транспортування потерпілого «Рятівник»;

Протягом дня учні показали свою майстерність, спритність, фізичну підготовку, знання історії українського козацтва, надання першої домедичної допомоги.

Наступного дня учні показання свою майстерність з:

  • підтягування на перекладині;
  • метання гранати на точність;
  • Козацька забава «Перетягування  линви»;

     Підсумком проведених змагань став конкурс звітів про роботу роїв «Добре діло». За результатами змагань І місце здобув рій «Бокораші».  Саме він представлятиме  нашу громаду на районному етапі  «Джури» 26-го травня в Хусті.

     Всі учасники роїв були нагородженими почесними грамотами, дипломами  та  подарунками.