Майбутнє довкілля в наших руках!

17.04.2024 13:31

Природа не визнає жартів,

 вона завжди правдива, завжди серйозна,

завжди сувора; вона завжди має рацію;

помилки ж і омани йдуть від людей.

Й.Гете

     Усе живе, що нас оточує, хоче і повинно жити. Якщо загине  природа, загине і людство.  Проблеми екології набувають більш пріоритетного значення. Колись  на Землі кількість людей була невеликою,  природа не відчувала на собі її тиску. Довкілля легко самоочищалося і самовідновлювалося. Зараз людська діяльність стала могутньою силою, яка впливає на природу, це й призвело до виникнення різних екологічних проблем.

     Земля,  на якій ми живемо, –  це дар, але якщо ми не зберігатимемо навколишнє середовище, то втратимо його назавжди і при цьому загинемо самі.

   Сьогодні високим показником рівня культури країни стає її ставлення до проблеми сміття. У  нашому закладі багато уваги приділяється навчанню здобувачів освіти екологічної грамотності та дбайливому ставленню до навколишнього середовища.

        11 квітня 2024 року в Синевирському ліцеї  проведено акцію «Чисте довкілля». Метою якої є покращення санітарного стану території ліцею та прилеглих до неї територій. Педагогічні працівники та здобувачі освіти 1-11 класів дуже відповідально поставились до екологічної акції. Було прибрано території навчального закладу, побілено дерева, підготовлено квітники, прибрано спортивний майданчик та штучне поле.

«Жити щасливо і жити гідно з природою – те саме».

Сенека Луцій Аней