Найсвятіше слово в світі – мати

12.05.2023 14:09

За вас ми молимося Богу,

За вас благаємо Пресвятого,

Щоб вам здоров’я, силу дав,

Щоб щастя-радість вам послав,

Щоб обминало лихо і пригоди злі,

Матуся наша – ангел на землі!

Мати – всього початок. Мати – берегиня роду людського. Незмірну любов, ласку, ніжність і тепло дарує вона своїм дітям, оберігаючи їх і дім. Її святою завжди називали. Мати народжувала дитину, співала їй пісень, вчила добра і любові, навчала охайності, працьовитості. Недарма в народі кажуть: «Яка мама, така й доня».

     Вперше організувала ДЕНЬ МАТЕРІ  Анна Джарвіс у 1910 році. Відтоді у другу неділю травня відзначають ДЕНЬ МАТЕРІ.

    День Матері відзначається у травні, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина – Спасителя людства. До матері Божої звертаються християни, просячи заступитися і допомогти. У травні, коли природа-Мати виряджає свою доню – Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радощів, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають ДЕНЬ  МАТЕРІ.

Шанування матері – один з найсвятіших  обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. Вона нас зростила, виховала, навчила добра, леліяла, любила.

 І як же не відплатити їй пошаною, любов’ю, ласкою і допомогою. А власне тільки цього на старості літ і хочуть від нас. Чим більша наша любов до матері, тим святіше  і радісніше наше життя…

В нашому закладі  було проведено виставку дитячих робіт, малюнків, виховні години, бесіди, флешмоб  та привітання до Дня Матері.