Подорож країною НУШ

31.03.2023 12:39

Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень початкової школи з 27 по 31 березня в Синевирському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів. Конкурси, ігри, вікторини, змагання розвивали творчість юних дослідників, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Кожен день мав свою тематику. У цей період кабінети початкової школи були схожі на вулики, де плідно та згуртовано працювали вчителі та учні. Робота під час проведення Тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей.

Девіз тижня: 

«Кожній дитині – світло знань,

Кожній дитині - можливість творити,

Віру у сили свої без вагань –

Радість у цьому світі жити!»

У рамках Тижня початкових класів було проведено ряд заходів, які підпорядковувалися тематиці кожного дня. 

Перший день почався з презентації "Мій клас", де всі класи демонстрували свою емблему і проголосили девіз. Потім в ігровій формі діти поділились один з одним своїми інтересами та уподобаннями. А під час роботи в творчих групах створили візитівку тижня. Спільна діяльність здобувачів освіти і вчителів сприяла налагодженню позитивної атмосфери, дружніх стосунків між учнями, відпрацьовували навички роботи в командах.

       Другого дня ми вирушили до Матінки- природи.  Гаслом цього дня були слова:  «На Землі, у домі вселюдському

Протиріч і негараздів тьма.

Будьте, люди, обережні в ньому.

Іншої домівки в нас нема!»

З метою  ознайомити молодших школярів з глобальними проблемами забруднення планети Земля; поглибити й розширити екологічні знання, прищепити початкові екологічні навички та вміння; розвивати пізнавальну, творчу, громадську активність здобувачів освіти у ході екологічної діяльності; розвивати критичне мислення, творчі здібності, формувати дослідницькі якості; виховувати любов та бережливе ставлення до навколишнього середовища як до частинки самого себе було проведено ряд виховних заходів: гра-квест «Збережемо нашу планету» ( 1-В, 2-В,4-В клас),  груповий проєкт «Весняні квіти» (3-А клас),  вікторина «Ми любимо природу» (3-В ,1-Д, 2-Д,3-Д, 4-Д клас), проєкт «Книга скарг природи» ( 2-Б клас), віртуальна подорож «Світ навколо нас» ( 4-Г клас), інтелектуальна гра «Найрозумніший» (4-А клас). Діти, як справжні науковці, обговорювали проблеми, висували гіпотези, перевіряли їх, працюючи в командах, робили висновки. Всі без винятку, діти і вчителі, були в захваті від творчої співпраці.

Наступного дня учні побували в країні «Здоров’я». Подорож  розпочалася з цікавих та  повчальних ігор і вправ на тему: "Вітаміни у нашому житті", «Здоров’я- найголовніший скарб людини», «Бережи своє здоров’я». Учні 4-В класу виготовили лепбук « Здоровим бути – модно». Цей день був присвячений не тільки зоровому способу життя, а й тому що  діти в спортивних перегонах показали себе спритними, витривалими, рішучими, організованими. Учні 3-А,  3-Б класів, 1-Ґ,2-Ґ, 3-Ґ, 4-Ґ класів, 1-Д, 2-Д, 3-Д, 4-Д класів взяли участь у змаганнях «Веселі старти». Учителями було створено неповторну атмосферу психологічного комфорту,  спільної праці, де діти навчилися дослухатися до ідей своїх товаришів, співпереживати. 

З метою поглибити знання учнів про нашу державу – Україну; формувати національну свідомість школярів; розвивати пізнавальні інтереси учнів, увагу, мислення, уміння працювати з картою; виховувати любов до України, повагу до її минулого і сучасного, шанобливе ставлення до символів держави четвертий день ми присвятили нашій рідній Україні. Адже, Україна понад усе! Гаслом дня були слова « Слава Україні! Героям слава!». Всі учні й учителі закладу одягли вишиванки. Учні 4-Б класу підготували виступ « З Україною у серці», проведено флешмоб «Діти України» учнями 1-4-Ґ класів та 1-4 Д, переглянули відео « Дай, Боже, сили нашим солдатам!», вшанували хвилиною мовчання всіх захисників і захисниць, які віддали своє життя за Україну у боротьбі з російськими загарбниками.

Цей день приніс дітям не тільки гарний настрій, а ще й те,  що кожен відчув красу українського слова та бажання навчатись майстерно оперувати мовою, берегти й примножувати традиції свого народу. Головне, про що мріють всі діти -це Перемога над ворогом!

У п’ятницю учні разом з вчителями підвели підсумки тижня. Всі очікування й побажання здобувачів освіти здійснилися. Найактивніші  учні були нагороджені Подяками та Грамотами.