Пожежа – реальна загроза!

03.05.2023 13:52

Пожежа  – реальна  загроза!

Берегти ліс потрібно не від пожежі, а від людини.

Олександр Минченков

Пожежі з давніх-давен були одним із найтяжчих народних лих. Важко уявити собі життя людини без вогню. Він допомагає приготувати їжу, зігрітися, коли холодно. На заводах та інших підприємствах вогонь використовують, щоб виплавляти метал, виготовляти посуд, пекти хліб. Автомобіль не зрушить з місця, а космічний корабель не полетить, якщо на допомогу не прийде вогонь.

     Вогонь – друг людини. Але, якщо він потрапить у невмілі руки, то може стати грізним ворогом. Наслідком неправильного і необережного поводження з вогнем, газовими та електроприладами є пожежі. Вони знищують будинки і заводи, хлібні поля і ліси. Під час пожеж гинуть люди.

       Вогонь – друг і ворог людини. Від нас залежить, яким він буде: добрим чи злим. Коли з вогнем поводиться необережно, може статися пожежа. Під час пожежі небезпеку для життя людей становить вогонь і дим. Вогонь спричиняє опіки тіла, а від диму можна учадіти.

       Пожежа — неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, яке призводить до матеріальної шкоди. Причинами виникнення пожеж є недбала поведінка людей з вогнем, порушення правил пожежної безпеки, природні явища (блискавка, посуха). Відомо, що 90% пожеж виникає з вини людини.

З метою  запобігання  та як діяти у випадку пожежі, в нашому закладі було  проведено тематичні  уроки, години спілкування,  виховні заходи під гаслом «Пожежа – реальна загроза!» З учнями 5-А; 5-Б класів організовано екскурсію у  ДПРП.  

 Найбільше здобувачів освіти зацікавила пожежна машина, вони із захопленням дивилися  на засоби гасіння пожежі, на спеціальний одяг рятувальників.  Учні  зрозуміли наскільки небезпечна, героїчна,  важлива та відповідальна  професія рятувальників, якої  шкоди завдають  пожежі  в побуті  та в природі. 

На закінчення екскурсії  рятувальники розповіли про пожежну безпеку, наголосивши про правила поводження з вогнем вдома та на природі.