Скажи насильству: «STOP!»

12.12.2022 10:59

…А говорити про це потрібно. Адже, кожній людині хочеться, щоб її оточували добрі люди, які поважають себе та інших, щоб не треба було боятися вийти на вулицю пізно ввечері, зачинятися залізними дверима і багатьма замками в себе вдома, ставити грати на вікнах, щоб зустрівши незнайому людину, не треба було боятись, що вона може заподіяти тобі щось погане. Але жорстокість існувала завжди і існує по сьогоднішній день. Насильство трапляється майже всюди: починаючи з сім’ї, поширюється в навчальних закладах, на вулиці, в організаціях і установах. Тому потрібно хоча б на мить зупинитись і подумати: чому воно виникає, яким буває, як його попередити, як допомогти…

З 25 листопада по 10 грудня кожного року Україна приєднується до Міжнародної акції «16 днів проти насильства».

Дати проведення акції є символічними. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Наш заклад щорічно бере участь у проведенні цієї акції. Щиро сподіваємось, що проведені тематичні бесіди, виховні години, тренінги і години спілкування допоможуть всім учасникам освітнього процесу зрозуміти причину виникнення такої гострої соціальної проблеми і зуміти правильно допомогти постраждалим.