STOP sexтинг

18.11.2022 10:49

18 листопада – Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації.

Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей досі залишаються трагічною реальністю нашого суспільства. Нажаль, нові технології, інтернет та соціальні мережі можуть порушити права дитини. Через опанування інтернету та соціальних мереж діти стикаються з новими викликами та проблемами.

В основному інтернет пропонує позитивні можливості і переваги, оскільки діти можуть використати його для виконання домашніх завдань, спілкуватися з друзями у чаті і соціальних мережах, ділитися фото чи відео і завантажувати їх, грати в ігри. Проте діти натрапляють в інтернеті на ризики сексуального характеру, отримують повідомлення сексуального характеру тощо. І тому батькам важко і майже неможливо встановити контроль за ними.

З метою ознайомлення учнів із небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в інтернеті, у нашій школі було проведено урок-квест «STOP sexтинг: Кохання в Інтернеті». Учні 8 та 11 класів мали змогу здобути навики безпечного спілкування, ознайомилися з необхідними діями у разі підозри чи виникнення онлайнгрумінгу.

Щиро сподіваємось, що подібні заходи та бесіди у школі, зможуть допомогти прийняти правильне рішення у майбутньому та захистять від небезпеки.