ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ «БЕЗПЕКА НА ДОРОГА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

19.05.2023 14:20

     З 15 по 19  травня в нашому закладі було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану». Вся робота впродовж тижня була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.

      Відповідно до тематики Тижня педагогами закладу  були проведені різноманітні заходи: вікторини, виховні години, ігри-подорожі, бесіди, уроки-застереження, практичні заняття. В роботі з учнями були використані різноманітні форми роботи, а саме: ігрові, тренінгові технології, інтерактивні форми виховної діяльності з урахуванням вікових особливостей учнів.

      Під час бесід, розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надавалася можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор поблизу дороги. Під час зустрічей з учнями співробітники поліції нагадали дітям, як правильно перетинати дорогу на пішохідному переході. Також  ознайомили з правилами безпечної їзди транспортними засобами (велосипедами, самокатами, скейтами) та навчили розрізняти найпоширеніші дорожні знаки. Медична сестра Сятиня Т.М. та вчителька  предмета «Захист України» провела для учнів майстер-клас з накладання шини. Бібліотекарка Лало Марія Миколаївна організувала тематичну виставку «Твій друг — безпечний рух», провела цікаву гру-вікторину «Я маленький пішохід – знаю правила дорожні», в ході якої учні активно брали участь у конкурсі малюнка, створювали світлофор шляхом експерименту, вивчали дорожні знаки, проходили різні завдання.

         Проведення Тижня показало, що учні  володіють навичками поведінки на дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.