Україна – Соборна країна

26.01.2024 10:33

Україна – Соборна країна

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить

Нам берегти тебе, Соборну і єдину

І нам твою історію творить!

Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії і віри у майбутнє.  Боротьба за Українську самостійну соборну державу – найбільш яскрава сторінка історії визвольних змагань українського народу. За волю і незалежність України загинули десятки тисяч кращих українців. Реалізувалися мрії багатьох поколінь нашого народу про об’єднання в єдину соборну державу.

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання  Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві.

    Цей день є яскравим виявом прагнення українців до національної єдності. А щорічне свято соборності нагадує нам про те, що Україна нероздільна, вона немає окремої східної і західної України, і про те, що у нас єдина держава і ми –

 єдиний народ!

З метою виховання національної свідомості у здобувачів освіти та людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про історичний факт утворення Закарпатської області у складі України  в ліцеї було проведено багато цікавих та змістовних виховних заходів: тематичних виховних годин, бесід, конференцій, виставки, конкурс малюнків.

     Пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності.

     Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

        Адже саме від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.

Єднайся, рідна Україно!

Єднайся, Північ, Південь, Захід, Схід!

Єднаймось, браття українці!

Поки живий вкраїнський рід!

Ви пам’ятайте, рідні браття –

Що сильні ми лише тоді,

Коли зіллємось воєдино,

Тоді загинуть вороги!

Єднайтесь, Львів, Донецьк і Крим!

Єднайсь, Луганськ, Тернопіль з ним!

Єднайся, рідна Україно!

Бо ми одна сім’я, РОДИНА!

Ми ж українці, браття всі!

Ми рідні всі, ми – земляки!

Бо рідна наша Україна –

Єдина наша Батьківщина!