Все живе - повинно жити!

19.09.2023 12:15

Все живе, що нас оточує повинно жити. Якщо загине природа, загине і людство. Найбільше, що сьогодні тривожить, це людська байдужість. Дійсно, це найстрашніше, коли людям байдуже: будуть через 10 років цвісти ці квіти чи ні, буде через 15 років текти отой струмочок чи ні, будуть через 20 років народжуватися здорові діти чи ні…

Висновок один: потрібно весь час добиватися, щоб масовий рух на захист природи ріс і поширювався з кожним днем, щоби ніхто не стояв осторонь, щоб всі ми брали участь в охороні рік, лісів, озер.

       З такою метою в нашому ліцеї  з 14 по 18 вересня 2023 року  пройшов  екомарафон  до Всесвітнього дня прибирання. Основна мета цього заходу: привернення уваги громадськості до охорони довкілля, проблем навколишнього середовища, підвищення екологічної свідомості здобувачів освіти.

       Під час екомарафону  здобувачі освіти 1-11 класів прибрали території ліцею, попрацювали на квітниках, зібрали насіння квітів та полили квіти в фойє та коридорах.

       І тому ми як майбутнє  нашої країни повинні  осягнути істину, свідомістю і серцем, розумом і почуттям, що в домі природи – наша доля, і все зробити для того, щоб використати  цей шанс і допомогти рідній природі, тим самим – продовжити жити.