Захоплююча та цікава зустріч з письменником Андрієм Любкою

20.03.2024 10:25

Якщо жити, то жити сповна.
На годиннику двадцять по восьмій.
Їсти виключно з леза ножа
уже не понтово.

Осінь тим часом зникає.

Чадить жовте листя.

Зникають каное,
відпливаючи в водну блакить.
Втеча з ковчега Ноя
цілком імовірна, хоча
тут від нас ніщо не залежить.

       На поетичну зустріч з Андрієм Любкою зібралися шанувальники та прихильники його творчості: здобувачі освіти, педагоги ліцею, працівники бібліотек, учасники молодіжного центру. Поет розповідав присутнім про своє дитинство, свій перший вірш, ділився враженнями та переживаннями.        

        Найцікавішим моментом зустрічі стала розповідь про себе, про любов до читання, про улюбленого письменника Всеволода Нестайко «Тореодори з Васюківки» дали поштовх до літературної творчості. А декламування поетом власних віршів, розповідь про захоплюючі та цікаві подорожі країнами світу. Чуттєві доторки поетичного слова у виконанні автора, його щира розповідь про свій життєвий шлях знайшли відгук у авдиторії.

     Здобувачі освіти із захопленням спілкувалися з письменником, давали цікаві запитання. Зустріч була відвертою,  щирою, цікавою та неймовірно емоційною. Щиро сподіваємось, що зустріч залишила в їхніх серцях тепло, щирість, порядність,  доброзичливість та бажання читати.

       Головною метою заходу було не тільки знайомство підростаючого покоління з творчістю сучасного письменника, а й залучення їх до читання та популяризації українського контенту. Поет у 2023 році ввійшов до списку «100 лідерів України» за версією Української Правди,  а також нагороджений відзнакою Aspen Institute Kyiv «За приклад ціннісно-орієнтованого лідерства». Член Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.              

     Активний волонтер, який протягом війни передав у ЗСУ понад 260 автомобілів; нагороджений медалями Головнокомандувача ЗСУ та Міністра Оборони України.

      Синевирський ліцей щиро вдячний поету за цікаву, змістовну та відверту розмову, дякуємо за книги, які стануть важливою частиною культурного життя нашого краю.        

        Зичимо письменнику міцного здоров’я, сил відстоювати свою творчу та життєву позицію, нових проектів, добра,  творчого натхнення для нових літературних здобутків.