Земля – наш дім, і нам у ньому жити

20.04.2023 11:25

Земля – наш дім, і нам у ньому жити.

Тепер, коли ми навчилися літати у повітрі, як птахи.  Ми вже навчились плавати в воді, як риби.

Нам ще залишилося навчитися жити на

 Землі,  як люди.

(Джордж Бернард Шоу)

    22 квітня – Всесвітній  День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вперше День Землі був відзначений у 1970 році і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети.

    День Землі – це комплекс різноманітних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля нашої планети.  Це свято покликане нагадати нам про те, що планета Земля – наш спільний дім, вона прекрасна і унікальна потребує турботи та захисту.

    В цей день в нашому закладі було проведено з здобувачами освіти 7-Б класу географічний дайджест «День Землі. Рекорди планети», який підготувала вчителька географії Нірода Вікторія Миколаївна.

    Метою заходу було поглибити та удосконалити знання учнiв про унiкальнiсть нашої планети, що  потребує турботи і захисту.

    Здобувачі освіти разом з вчителькою творчо,  змістовно розповідали про рекорди нашої планети. Виступи супроводжувалися презентацiєю. Захiд виявився насиченим i цiкавим для всіх.

В цей день кожен житель Планети має внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево…

    А підсумком географічного дайджесту «День Землі. Рекорди планети» стали  слова: «Людина може зберегти свою Землю, якщо з дитинства   усвідомить, що вона залежить від природи і буде турбуватися про довкілля, щоб воно надовго залишалося таким  казковим,   дивовижним та неповторним».